Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за пета поредна

...
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за пета поредна
Коментари Харесай

III ОУ, VIII СУ и ПМГ са носителите на приза „Училище на годината“ 2018 в Благоевград

Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов за пета поредна година връчи оценките „ Училище на година “.
 1  4  7  11  19  25  28
В тазгодишното издание на състезанието за призьори в първа възрастова група 1-7 клас бяха избрани две учебни заведения – III ОУ, VIII СУ. Във втора възрастова група оценката получи ПМГ „ Акад. Сергей Корольов “. Кметът доктор Атанас Камбитов приветства присъстващите в препълнената зала „ Пейо Яворов “.
„ Споделям убеждението, че образованието освен трансформира хората, освен ги прави разнообразни, освен ги профилира строго като специалисти, експерти. Образованието дава независимост на мисълта, дава един уголемен светоглед, по-далечен небосвод. Образованието ни учи по какъв начин да мислим вярно. Казват, че в случай че човек желае да построи транспортен съд, би трябвало да го накараш да мечтае за морето.

Уважаеми, учители, Вие вършиме тъкмо това – учите нашите деца да мислят вярно. Благодаря, че им давате познания и любов. Винаги споделям, че преподавател не може да стане всеки. Или Господ ти го дава, или го нямаш. Трябва да го носиш в сърцето. Казвам всичко това напълно откровено, като наследник на учителка с дълготраен опит.

Скъпи възпитаници, Вие имате привилегията да учите в учебните заведения на Благоевград, да имате такива учители. Всеки ден потвърждавате, че сте доста умни, доста знаещи, доста можещи деца. Всички ние, и родители, и учители се гордеем с Вас. Сигурен съм, че след години ще имаме доста аргументи за по-голяма горделивост “, сподели в част от словото си кметът доктор Атанас Камбитов.

Официален посетител на церемонията бе и ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Тя разкри в задатък, че дружно с министър-председателя Бойко Борисов и министъра на образованието Красимир Вълчев, кметът на Благоевград доктор Камбитов ще бъде отличен, като един от най-хубавите обществени сътрудници на Синдиката на българските учители от шефа на Европейския синдикален комитет за образование- Сюзън Флокен,

По време на церемонията бяха отредени оценките за преподавател на годината
в категория “Училища “ и “Детски градини ”, шеф на годината в категория “Училища ” и “Детски градини ”, категория “Детски ясли “ и категория “Културни дейци ”. По предложение на кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов от тази година е учредена стипендия на името на Христо Бараковски- художник, дърворезбар, създател на герба на Благоевград. От месец април 2018 година до месец април 2019 година възпитаник спечелил призово място в региона на изобразителното изкуство ще има право да кандидатства за тази влиятелна премия.

Наградите бяха връчени от кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов, народния представител Даниела Савеклиева, Янка Такева, ръководителя на Общински съвет Радослав Тасков, заместник- кметовете Христина Шопова и инж. Емилия Тунева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР