Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи отличието Спортист

...
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи отличието Спортист
Коментари Харесай

Наградиха Албена Ситнилска за Спортист №1 на Благоевград

Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов връчи оценката " Спортист на годината 2017 " на многократната европейска шампионка по таекоундо ITF и международна шампионка по кикбокс Албена Ситнилска от Таекуон-до клуб " Фолкън ".

Второто място зае европейският и международен първенец от гимнастически клуб " Пирин Благоевград - 2011 " Димитър Димитров. На трето място се класира първенецът на страната по бокс /кат. 56 кг./ от държавния персонален шампионат и първи републикански първенец за мъже по бокс в досегашната история на спорта в Благоевград Емануил Богоев от боксов клуб " Пирин ".

На тържествената гала нощес в зала " Скаптопара " кметът Камбитов приветства и поздрави всички посланици на Благоевград по света посредством спорта за триумфите. Той им пожела да бъдат здрави и упорити. Специални благодарности Камбитов изрази към Йорданка Благоева - първата българска международна шампионка и притежател на два олимпийски медала в дисциплината скок на височина и заместник-председател на Българския олимпийски комитет за достойнството да бъде измежду формалните посетители. Тук бяха също регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, народни представители.

Отличени бяха още и ветерани за повсеместен принос към спорта в община Благоевград. Кметът доктор Атанас Камбитов за трета поредна година връчи купи и грамоти на 50 деца първенци.

В категорията за деца, юноши и девойки до 18 години първото място заслужи Кристиян Ранчов от Таекуондо клуб " Фолкън ". Призът " Посланик на спорта на Благоевград по света " бе връчена на Иво Тренчев, Станислав Манолев и Биляна Писова. Награда за " Феър плей " бе присъдена на ветерана на ОФК " Пирин " Иван Цветков.

Първите места в категории " Треньор на Благоевград за 2017 година " и " Отбор №1 на Благоевград за 2017 година " заслужиха Вергилий Ситнилски и ФК " Спортика ". Носител на наградата " Малин Христов-Йордан Костадинов " за състезателен публицист на Благоевград за 2017 година стана Стойчо Стоицов. Община Благоевград отличи и заслужили деятели на спорта, които със своя дълготраен труд, неизменност и себеотдаване издигнаха името и престижа на Благоевград в спортните среди на България и света.

фотография: blagoevgrad.eu
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР