Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и ректорът на

...
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и ректорът на
Коментари Харесай

Откриха новата Академична година в ЮЗУ

Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и ректорът на Югозападен университет „ Неофит Рилски‘ доцент доктор Борислав Юруков тържествено откриха новата Академична 2018/2019 година във висшето образователното заведение. Кметът доктор Камбитов поздрави присъстващите студенти с „ Добре пристигнали “.

„ Винаги, когато стоя пред всички Вас в този ден изпитвам мощни страсти. От една страна терзанието, което е напълно разбираемо, само че по-силно е възприятието за горделивост. Гордея се с нашия университет. Казвам го първо като благоевградчанин и по-късно като кмет на Благоевград. ЮЗУ е емблема, витално значима част от живия организъм на града. В лицето на Община Благоевград Вие постоянно имате правилен съидейник, сътрудник и съдружник. Югозападен университет повече от 40 години е пример за качествено обучение. Истината е, че приемът се усилва макар извънредно сложните условия и мощно конкурентната среда. Обективна е оценката на организацията по акредитация- най- високата получавана до момента. Поздравявам всички преподаватели за високия професионализъм, за високите стандарти, които постановат “, сподели в част от приветствието си кметът доктор Атанас Камбитов.

Той поздрави студентите за направения избор за университет. „ През всичките тези години съм се срещал със ужасно доста хора в доста институции, институции и компании. И на всички места всеки трети или четвърти човек е ученик на ЮЗУ. Това са съумели, осъществени хора, и аз съм сигурен, че вие ще бъдете едни от тях. Знанието е капитал, знанието е благосъстояние и всеки го носи на всички места със себе си. Където и да отидете, в която и точка по света да отидете то е с Вас. За него няма митнически надзор, за него не е нужна виза, само че това е вашата виза за триумфа. То е единственото нещо, което си е единствено Ваше и само и единствено ваш избор. “, сподели още доктор Камбитов.

Доц. доктор Юруков акцентира високото качество на образованието в университета. „ Над 11 500 студенти се образоват в разнообразни области на знанието тук. Повече от 500 са задграничните студенти. Университетът интензивно осъществя интернационална активност “, акцентира доцент доктор Юруков.

Празничната гала стартира с полагане на цветя пред паметника на патрона на университета в Благоевград Неофит Рилски. Сред формалните посетители на церемонията бяха още Десислава Ахладова – заместник-министър на правораздаването, Георги Арабаджиев – заместник-главен секретар на Министерство на вътрешните работи, Емил Ядков – член на Висш адвокатски съвет,председателите на Административен и Районен съд, старши комисар Николай Хаджиев – шеф на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова.

След тържествените слова бяха връчени и студентските книжки на първокурсниците, признати с най-голям бал в ЮЗУ „ Неофит Рилски “.
 dsc_0477  dsc_0515  dsc_0545  dsc_0551  dsc_0561  dsc_0583
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР