Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова отправи поздрав към просветните

...
Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова отправи поздрав към просветните
Коментари Харесай

Поздрав от кмета на Берковица Димитранка Каменова по случай 24 май

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова насочи привет към просветните дейци по случай 24 май. Ето цялостния текст без редактроска интервенция:

"Уважаеми учители и възпитаници,
Уважаеми просветни и културни дейци,
Делото на светите братя Кирил и Методий е най-благородното дело в нашата многовековна история. Родното писмо съхранява същността ни, опазва българското и ни трансформира в мощна и борбена нация, потвърдила през вековете своята заслуга за международната просвета. Защото „ и ний сме дали нещо на светът “!
Вие, уважаеми учители, просветни и културни дейци, сте актуалните будители в нашето общество. Чрез израстването на генерации можещи и успяващи хора, се усеща силата и умеенето Ви да напътствате, организирате и ръководите. Възпитавате и образовате, обичате и закриляте. Създавате знаещи и образовани хора, които да умеят да отстояват себе си и имат цели и упоритости. Вие творите съвършенство!
Учителят осветява пътя на всеки от нас и оставя диря, която ни води към усъвършенстването и триумфа. Неговите умения и креативен дух облагородяват. Думите му са мощ, която гори, във всяко сърце! Той твори с душата си положително. Сбъдва фантазии и изпраща очаквания.
Затова признателност за неуморния Ви труд, за силата и ентусиазма, които влагате във Вашата работа, за позитивната настройка, за креативното и новаторското мислене, за желанието и напъните да отворите пред децата вратата на знанието, да предадете скъп опит, да изградите умения у възпитаниците си и да им начертаете пътя на триумфа, по който да вървят.
Бъдете здрави! Бъдете обединени от блян за познание и просвета! Следвайте традициите и творете бъдеще!
Честит празник! ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР