Кметът на община Банско Георги Икономов изрази становището си във

...
Кметът на община Банско Георги Икономов изрази становището си във
Коментари Харесай

Община Банско нападна БСП и благодари на правителството за допълнителните пари


Кметът на община Банско Георги Икономов изрази мнението си по отношение на дадената през вчерашния ден конференция на Българска социалистическа партия:

На конференция, дадена от Българската Социалистическа партия, по безпардонен метод бе атакувано Решението на Министерския съвет от 1 август тази година, по силата на което се отпускат спомагателни целеви прехвърляния на доста български общини, за финансиране на общински планове с високо публично значение. Както е известно, това стана допустимо, с помощта на положителната работа на Правителството във връзка с събираемостта и приходите в държавната хазна. Повече от видно е, че точно този безспорен факт мощно безпокои управлението на социалистите. Водени от старите си настройки да разделят обществото, през днешния ден те се пробваха да го опълчват, този път по линия на общините, като ги етикетираха като общини на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Напомняме на участниците в конференцията, че българските общини принадлежат на техните жители, все едно по какъв начин гласоподават и кого избират. Напомняме също, че по силата на Конституцията, те са с равни права. Налага се да напомним, че отново по силата на Конституцията, всяко българско държавно управление би трябвало да работи за просперитета на българските общини и хората, които работят, живеят и отглеждат децата си по места. Всеки триумф на локалната власт, подкрепян от държавната, води до възстановяване на градската среда и на изискванията на живот на жителите. Повече от цинично е да искаш противоположното, воден от сляпа злоба поради триумфите на Правителството, на локалната власт, от триумфите на България.

Използваме случая, от името на жителите на Община Банско, да благодарим на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, което със своето решение направи допустимо още един план да бъде осъществен в града. Убедени сме, че по този начин реагират хората и в другите общини, на които са отпуснати целеви средства с Постановлението на Министерски съвет, включително и членовете на Българска социалистическа партия в тях, на които вие, участниците в конференцията дължите опрощение за обидното състояние, в което ги поставихте, разделяйки ги на партиен принцип от съгражданите им.

Георги Икономов

Кмет на община Банско
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР