Кметът на Община Банско Георги Икономов и колегите му Асен

...
Кметът на Община Банско Георги Икономов и колегите му Асен
Коментари Харесай

Кметът на Банско и колегите му участваха в Националната конференция на местните власти, организирана от НСОРБ

Кметът на Община Банско Георги Икономов и сътрудниците му Асен Кирицов, Владимир Кушлев и Димитър Русков взеха присъединяване в Националната конференция на локалните управляващи, проведена от Националното съдружие на Общините в Република България (НСОРБ) в Боровец. Това оповестиха от пресцентъра на НСОРБ.

Конференцията бе заключителна и на нея бяха регистрирани достиженията през изминаващия мандат и разисквани целите на общините и Сдружението през идващите 10 години.

Дискусиите, в които взеха присъединяване министри и зам.-министри от кабинета, изрично демонстрираха, че за осъществяване на отговорностите си и осъществяване на концепциите за развиване, общините се нуждаят от:

- усъвършенствани механизмите за облагане на локалните запаси (особено в земеделските общини) в интерес на личните им приходи;
- възстановяване на разпределението на държавните прехвърляния и финансови субсидии;
- качествена смяна в контролните функционалности за локалните управляващи при доставянето на услугите в региона на общественото дело и образованието.

Предложенията за бъдещи дейности на НСОРБ и общините, за които има, или може да се реализира публичен консенсус, бяха систематизирани и дефинирани в посланието към общинските съветници и кметове от мандат 2019 – 2023 "Общини и страна – сътрудници в сегашното и бъдещето на България ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР