Кметът на община Ардино Ресми Мурад се срещна с новия

...
Кметът на община Ардино Ресми Мурад се срещна с новия
Коментари Харесай

Националният селекционер по тенис на маса: В Ардино има супер талантливи играчи

Кметът на община Ардино Ресми Мурад се срещна с новия старши-треньор на българските национални тимове по тенис на маса Асен Асенов. Специалистът пристигна в града под Белите брези, с цел да се срещне с дребните тенисисти на СКТМ „ Юнак “.

На срещата участваха още треньорът на СКТМ „ Юнак “ Бейхан Емин и локалният предприемач Метин Солак. Тема на диалозите бяха сполучливото показване на тенисистите от „ Юнак “ на Държавното отборно и самостоятелно състезание.



Националният селекционер Асен Асенов показа, че в Ардино могат да се получат доста хубави неща. „ Имате супер надарени и неповторими тенисисти, които са едни от най-хубавите в страната. А базата тук е страхотна и може да стане една от центровете за осъществяване на подготвителни лагери на Националния тим “, съобщи Асенов. Той акцентира, че Българската федерация по тенис на маса би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да се изградят тези надарени деца и да има резултат на европейско равнище.

 „ Целта ми е националният тим да излезе на европейката сцена, да се преборим и да потвърдим, че имаме качествени деца и може да печелим медали “, сподели още националният селекционер. Кметът Ресми Мурад означи, че локалният клуб по тенис на маса се е потвърдил на национално равнище.

„ Имаме медали на доста мощни шампионати, което дава съображение към този момент да мислим и за интернационално равнище “, съобщи Мурад. Той акцентира, че тенисът на маса е един от най-популярните спортове на Балканския полуостров. „ Дори единствено със прилежащите страни да обменяме контакти и да организираме шампионати ще бъде потребно за развиването на децата. През годините имаме обичаи ардински тенисисти да вземат участие в националния тим (м.с. Гюлвер Шерифова, Джеват Хасанов). Ако обновим тези обичаи, бих бил извънредно благополучен, че това, което сме създали през последните години дава плодове “, съобщи Ресми Мурад.

Двамата ръководители се договориха в близко бъдеще в Ардино да се организира предварителен лагер с Националния тим по тенис на маса за мъже и дами.

Старши-треньорът на българските национални тимове по тенис на маса Асен Асенов организира две тренировки с локалните тенисисти в зала „ Юнак “, като остана извънредно удовлетворен от равнището им. Подари на всички състезатели на клуба маркови раници „ Тибхар “.

От 27 до 30 ноември в София ще се организира предварителен лагер на мъжкия и женския народен тим, където треньорът на СКТМ „ Юнак “ Бейхан Емин ще бъде асистент на националния селекционер Асен Асенов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР