Кметът на о-в Пасха (Великденски остров), известен с гигантските си

...
Кметът на о-в Пасха (Великденски остров), известен с гигантските си
Коментари Харесай

Камион се блъсна в свещена статуя на остров Пасха и я унищожи

Кметът на о-в Пасха (Великденски остров), прочут с гигантските си антични скулптури моаи, прикани за налагане на строги ограничавания за придвижването на транспортни средства в региона, откакто камион се блъсна в една от каменните скулптури и я унищожи.

Педро Едмъндс Паоа съобщи пред локалните медии, че случаят е предизвикал " несметни " вреди.

Чилиец, който живее на острова, беше задържан и упрекнат в разваляне на народен монумент на културата, оповестяват локалните медии, представени от Агенция Франс Прес.

Платформата, на която е била инсталирана статуята, също е унищожена.

Каменни скулптури са били построени от коренното население на Рапа Нуи, с цел да овековечат духа на техен изтъкнат предходник. Около 1000 от фигурите - известни като моаи – се издигат на острова и притеглят повече от 12 000 туристи месечно.

„ Всички гласоподаваха срещу рестрикциите за придвижване на транспортни средства на свещените места - само че ние, като съвет, предупредихме за заплахите и знаехме доста добре какво може да значи това за нарастването на броя на туристите и локалните поданици “, съобщи кметът Едмъндс Паоа пред публицистите. " Не ни послушаха и това е резултатът ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР