Кметът на Ню Йорк обяви планове, за инсталиране на 1500

...
Кметът на Ню Йорк обяви планове, за инсталиране на 1500
Коментари Харесай

В Ню Йорк инсталират 1500 бариери за сигурност против атаки с коли

Кметът на Ню Йорк разгласи проекти, за инсталиране на 1500 стоманени бариери за попречване на офанзиви на коли, оповестява БиБиСи.

Бил де Бласио разяснява, че защитните бариери са част от инвестиция в инфраструктура за сигурност в размер на 50 млн. $. Тези дейности са поради две офанзиви с транспортни средства през 2017 година, които убиха общо девет души.

Новите непрекъснати бариери ще заменят краткотрайните бетонни блокове, въведени след случаите. " Искам да ви кажа, че това са най-страхливите офанзиви - когато някой с транспортно средство се забива в група с почтени пешеходци , това е непоносимо ", изясни де Бласио на конференция на Таймс Скуеър, покрай мястото на едната от офанзивите.

 Драконовски ограничения за сигурност в Ню Йорк
Драконовски ограничения за сигурност в Ню Йорк

Ще лимитират придвижването на камионите

" Но ние знаем, че има хора, които желаят да ни навредят и ние ще се предпазим от това ", разяснява кметът на Ню Йорк. На 31 октомври 2017 година, 29-годишен мъж се вряза с камиона си в хора в Долен Манхатън , убивайки осем души и ранявайки 11.

През май различен водач се вряза с автомобила си на тротоар на Таймс Скуеър, убивайки 18-годишен и ранявайки още 20 души. През последните няколко месеца след атентатите в града и други такива по света, са конфигурирани краткотрайни бетонни блокове.

" Това беше належащо , с цел да бъдат неотложно обезпечени тези области в светлината на тези нови трендове, които виждаме. Но ние знаем, че се нуждаем от дълготрайни решения, имаме потребност от непрекъснати бариери ", разяснява Бил де Бласио.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР