Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви извънредно положение заради

...
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви извънредно положение заради
Коментари Харесай

Извънредно положение в Ню Йорк заради дефицит на бебешки храни

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс разгласи изключително състояние поради дефицит на бебешки храни в цялата страна, оповестява Си Ен Ен.

Градоначалникът подписа незабавна заповед, която ще упълномощи градския отдел за отбрана на потребителите и работещите да предотврати повишението на цените на формулата.

" Недостигът на храни за кърмачета в цялата страна аргументи невъобразима болежка и безпокойствие за фамилиите в Ню Йорк - и ние би трябвало да действаме незабавно ", показва Адамс в публично изказване.

Пояснява се, че наредбата ще помогне да се подхващат дейности против " всеки търговец на дребно, който желае да се възползва от тази рецесия " , увеличавайки цената на продукта.

До недостига на храни за кърмачета, които се правят оценка на 40-50% от пазара в Съединените щати, се стигна, откакто регулаторните органи стопираха индустриалната линия на Abbott поради съмнения, че е инфектирана с патогенни бактерии.

По информация на стопански консултант на Белия дом Брайън Дийс Abbott има намерение да възобнови производството след към месец. Той съобщи, че пазарът на детски храни се управлява в 90% от три компании и даде обещание да го демонополизира.

Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер към този момент заяви, че военновъздушните сили са почнали незабавен импорт на дефицитни детски храни в Съединени американски щати от Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР