Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио се включи в

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио се включи в
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио се включи в надпреварата за Белия дом

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио се включи в конкуренцията за президентската номинация на Демократическата партия за изборите през ноември следващата година, съобщи Асошиейтед прес.

Де Блазио разгласи кандидатурата си във видеоклип, оповестен рано тази заран от предизборния му екип. Той може да срещне усложнения да се отличи измежду мнозината други претенденти за тази номинация, чиито политически възгледи също клонят към лявата част на политическия набор, отбелязва АП.

Кметът на най-големия американски град е изправен и пред песимизъм в Ню Йорк. Според неотдавнашно изследване 76 на 100 от нюйоркчаните считат, че той не би трябвало да се кандидатира. Де Блазио обаче отхвърли неподходящите изследвания, заявявайки, че посланието му за битка с финансовото неравноправие ще бъде посрещнато добре от елементарните американци, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В този свят има доста пари. В тази страна има доста пари. Те просто са в неверните ръце ", споделя Де Блазио при започване на записа. " Кандидатирам се за президент, тъй като е време да сложим работещите хора преди всичко ", прибавя той.

Кметът на Ню Йорк може да се похвали с прогресивните си достижения, в това число всеобщо налични грижи за деца на възраст под 5 години, въвеждането на минимално възнаграждение от 15 $ на час и платени болнични. Той реализира това в град с 8 милиона поданици, което го прави по-голям от множеството щати на Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Конкурентите му за номинацията на Демократическата партия обаче включват демократични икони като сенаторите Бърни Сандърс и Елизабет Уорън, както и някогашния вицепрезидент на Барак Обама Джо Байдън.

С кандидатурата си на национално ниво Де Блазио се пробва да получи роля, която му се изплъзна като кмет на най-големия град в Съединени американски щати, отбелязва АП. При встъпването си в служба през 2014 година той изглеждаше подготвен да стане една от водещите фигури в зараждащото се ляво крило на Демократическата партия, само че това не се случи.

Според политически наблюдаващи даже в случай че кандидатурата на Де Блазио не завоюва известност, той ще успее да разпространява своите политики и вероятно да се стреми към място в бъдещи държавни управления на президенти от Демократическата партия.

Поради ограничаване за броя на мандатите Де Блазио не може още веднъж да се кандидатира за кмет на Ню Йорк.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР