Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио се присъедини към

Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио се присъедини към ...

Кметът на Ню Йорк: Знам как да сваля Доналд Тръмп.


Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио се присъедини към претендентите за президентския пост, които ще участват в изборите през 2020 г., съобщава Bloomberg.

58-годишният Де Блазио прибавя своето име към дългия списък с демократи, които ще се борят да свалят Доналд Тръмп от поста догодина. 

„Аз съм нюйоркчанин. Запознат съм със злоупотребите на Тръмп от доста време“, споделя той, добавяйки, че притежава необходимите квалификации, за да замести на президентския пост сегашния държавен глава.

„Знам как да го сваля“, добавя още Де Блазио.Още по тематаТръмп не се тревожи "ни най-малко" от импийчмънтМайкъл Блумбърг избра борбата с климатичните промени пред президентството

Кметът, който няма право да се бори за трети четиригодишен мандат през 2021 г., се появи през 2013 г. като водещ глас на разрастващото се ляво крило, което промени Демократическата партия.

Тръмп отговори на предизвикателството, като определи Ди Блазио като „най-лошият кмет в Съединените щати“.

„Демократите си намериха още един хубавец, който да се присъедини към тяхната група“, коментира още американският президент в Tweeter.

Ди Блазио изпитва трудности при изграждането на национален профил и рейтингът му на одобрение в Ню Йорк започна да пада след няколко политически грешки.

Кметът на Ню Йорк се превърна в 23-тия активен кандидат в президентската надпревара.

Ди Блазио поема кметския пост през 2014 г., обявявайки се за говорител на прогресивните, градски политици. Неговата дейност е белязана със смесен успех.

Бившият вицепрезидент Джо Байдън се оказа един от първите демократи, които обявиха, че ще се борят за поста на президент на САЩ.

Според проучване на Gallup 53% от демократите подкрепят кандидатурата на Байдън. Това повдига въпроса дали демократите искат по-умерен глас като опозиция на Тръмп вместо друг претендент от тяхната прогресивна платформа.

Нито един кмет в САЩ не е успявал директно да застане на президентски пост в историята на щатите.

Бившият кмет на Ню Йорк, изкарал три мандата на този пост, Майкъл Блумбърг участва в президентските кампании през 2008 г. и 2016 г. като независим кандидат.

Той е основател и собственик на телевизията Bloomberg News.

Ди Блазио посочи, че ще фокусира своята работа върху работещите хора.

„Като президент аз ще обърна внимание на здравето. Ще се справя с големите корпорации. Няма да се спра докато това правителство не започне да служи на работещите хора“, добави още кметът на най-големият град в САЩ.

Източник: investor.bg