Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио планира да въведе

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио планира да въведе
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк обмисля забрана на новите стъклени небостъргачи

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио възнамерява да вкара закон, забраняващ строителството на нови стъклени небостъргачи като част от напъните да понижи парниковите излъчвания на града с 30 %, съобщи Асошиейтед прес.

При представянето на екологичната стратегия " Ново зелено съглашение " по-рано тази седмица кметът демократ сподели, че всички небостъргачи със стъклена фасада са извънредно неефективни, защото през стъклото се губи доста сила. Той добави, че постройките са най-големият източник на парникови газове в Ню Йорк.

Де Блазио уточни, че законът ще изисква съществуващите стъклени здания да бъдат изменени по този начин, че да дават отговор на по-строгите условия за въглеродните излъчвания.

Ако компания желае да строи огромен небостъргач, може да употребява колкото желае стъкло, в случай че направи всичко належащо за понижаване на излъчванията, уточни Де Блазио.

По думите му обаче издигането на здания, които " вредят на нашата планета и заплашват нашето бъдеще " няма да бъде позволено в Ню Йорк.

Де Блазио възнамерява също по този начин всички действия на града да бъдат захранвани с електрическа енергия от чисти източници, наложително органично преработване, както и градът последователно да спре да купува пластмасови принадлежности за хранене за еднократна приложимост и модифицирано месо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР