Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио обяви късно снощи

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио обяви късно снощи
Коментари Харесай

Полицейски час и в Ню Йорк, но напрежението заради Джордж Флойд не стихва

Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио разгласи късно нощес полицейски час от 23:00 до 5:00 ч., в миг, в който съвсем цялата страна е обхваната от митинги поради гибелта на Джордж Флойд, съобщи БГНЕС.

Black Police Officers at DC protest take a knee pic.twitter.com/a4TtlVnHGi
— NewsTalk New York (@newstalknyc) June 1, 2020
Заявявайки, че " поддържа кротичък митинг ", Де Бласио написа в Twitter, че е взел решението след консултация с губернатора на щата Андрю Куомо, следвайки водачите на други огромни градове в Съединени американски щати, които вкараха комендантски час в опит да лимитират насилието и грабежите.
В взаимно изказване кметът и губернаторът обявиха, че градът ще удвои наличието на полицията, " с цел да предотврати насилието и имуществените вреди ", изключително в търговски региони, в това число Манхатън, където бяха счупени витрини и осъществени грабежи през нощта. " Не можем да оставим насилието да подкопае посланието на този миг. Това е прекомерно значимо и посланието би трябвало да бъде чуто ", сподели де Бласио.
Изказвайки се за MSNBC малко след налагането на полицейски час, губернаторът Куомо изрази опасения, че митингите, привличащи хиляди, могат да разпространят още повече епидемията от ковид, чиито епицентър е Ню Йорк.
Казвайки, че той стои " зад протестиращите и тяхното обръщение ", Куомо добави, че " насилието и грабежите, станали в Ню Йорк, са били неприятни за града, щата и цялото национално придвижване, подкопавайки и разсейвайки фокуса от тази праведна идея. "

NOW: They loot a Nike store on 5th avenue in New York., They protest for justice by stealing, no criminals pic.twitter.com/K1S0kMUUI5
— VISION 2020 (@VISION241430242) June 2, 2020
Въпреки ограниченията, в Бъфало, Ню Йорк, стана нов случай - джип безусловно раздра полицейски кордон, като при случая има най-малко двама ранени.

BREAKING: Car runs into police officers during protest in Buffalo, New York; at least 2 injured pic.twitter.com/HDXJeh8W85
— BNO News (@BNONews) June 2, 2020
Размириците в цялата страна бяха провокирани предходната седмица от убийството на невъоръжен афроамериканец в Минеаполис. В продължение на девет минути служител на реда натиска с коляно по врата Джордж Флойд, откакто го арестува за хипотетично закупуване на цигари с подправена банкнота.
Демонстрациите имаше на цялата територия на Съединени американски щати, а в някои региони ескалираха в принуждение. Протестите излязоха и отвън страната - хиляди се събраха в столиците на Холандия и Ирландия в понеделни, заяви Агенция Франс Прес.
Като нарушиха рестриктивните мерки против ковид, стачкуващите както в Амстердам, по този начин и в Дъблин носеха плакати с надписи " Black Lives Matter " поради гибелта на Джордж Флойд в Минесота.
Протестите, които раздрусват американските градове в продължение на шест нощи, в този момент се разпространиха по целия свят, като манифестации имаше даже в Лондон и Нова Зеландия.
Около 3000 протестиращи се събраха в центъра на Амстердам, заставайки близо един до различен, макар ограниченията за обществено разграничаване поради ковид, оповестиха локалните медии.
В Дъблин множеството стачкува пред посолството на Съединени американски щати в понеделник следобяд, като хората скандираха името на Флойд и резервираха минута безмълвие. Полицията разгласи, че сред 2000 и 3000 души са взели участие в мирната проява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР