Кметът на Ница Кристиан Естроси призова швейцарските фенове да пътуват

...
Кметът на Ница Кристиан Естроси призова швейцарските фенове да пътуват
Коментари Харесай

Кметът на Ница призова феновете на Базел да не пътуват за реванша в Лигата на конференциите

Кметът на Ница Кристиан Естроси прикани швейцарските почитатели да пътуват за френския град за гостуването на Базел в реванша от четвъртфиналите на футболния шампионат Лига на конференциите на 20 април, оповестява организация „ Ройтерс “. 

„ Мога единствено да изразя терзанията си за идното идване на стотици швейцарски ентусиасти по улиците на Ница “, написа Естроси в обществената мрежа " Туитър ". „ Без подозрение ни чакат нови проблеми. Призоватам швейцарските почитатели да не подхващат пътуването “, добави кметът. 

Привърженици на Базел бяха въвлечени в конфликти във Франция през предходната година, когато швейцарският отбол игра против Олимпик Марсилия в същия шампионат. Местната полиция трябваше да се намеси, когато почитатели на двата отбора използваха пиротехника и фойерверки в часовете преди дуела. В Ница също имаше проблеми през септември, когато на старта на груповата фаза на Лигата на конференциите срещата с Кьолн бе отсрочена поради проблеми със феновете на стадиона. 

„ Призовавам управляващите да вземат всички нужни ограничения, с цел да сложат завършек на публичните вълнения, които редовно съпътстват пътуването на тези ентусиасти, както и да бъде обезпечено протичането на мача при допустимо най-хубавите условия “, написа още Кристиан Естроси. Първият мач сред Ница и Базел ще се играе в Швейцария в четвъртък, 13 април.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР