Кметът на Несебър Николай Димитров, който от 16 години управлява

...
Кметът на Несебър Николай Димитров, който от 16 години управлява
Коментари Харесай

Кметът на Несебър Николай Димитров с два хотела в Слънчев бряг

Кметът на Несебър Николай Димитров, който от 16 години ръководи еднолично общината, лъсна в нова скица за пране на откраднати от бюджета пари, вложени в два хотела в Слънчев бряг, написа Narod.bg.

Управникът, който на предните локални избори даже беше задържан за пазаруване на гласове и му беше запорирано имущество за над 1.8 милиона лв., за което и до ден сегашен не е потвърдил пред КПКОНПИ от кое място се е сдобил със средствата, в този момент се е забъркал не със софийски мутри, а с двамата притежатели на скандална компания, която през 2013 година съумя да закупи дюните в Несебър не без знанието на Николай Димитров.

Въпросната договорка докара до абсурда „ Дюнигейт “, който в този момент ще получи продължение, тъй като същите „ играчи “ се оказват много забъркани в следващата кметска скица.

В Несебър от дълго време се приказва, че Николай Димитров е изпрал откраднатите милиони, като вложил в закупуването на два огромни хотела в „ Слънчев бряг “ – „ Феста М “ и хотел „ Баваро “. Официално притежатели са подставени лица на кмета – Лъчезар и Станимир от Ямбол, притежатели на скандалната си компания, която през 2013 година закупи дюните в Несебър от кумеца на Борислав Михайлов – Боби Перуката, президентът на БФС.

Същата 2013 година се оказва, че Лъчезар и Станимир закупуват и един голям хотел на първа линия в Слънчев Бряг с името „ Феста М “ заедно с компанията, която го има – „ Глион “ЕООД от Денка Стойкова и Димитър Стойков, които имат и още един хотел в с. Равда, още веднъж на първа линия – „ Бижу “.

Преди да закупят хотела от семейство Стойкови, за които също се знае, че са в доста близки връзки с Николай Димитров, Лъчезар и Станимир учредяват ДЗЗ „ Роуд Инженеринг 2010 “ ДЗЗ, който през 2010 година печели публичната поръчка за построяването на улиците в новият квартал на град Несебър – кв. „ Черно Море “ на стойност 6 177 757.09 лева без Данък добавена стойност, т.е. близо 7,5 милиона лв..

Три години по-късно, малко откакто закупуват хотела от сем. Стойкови и с експлоадирането на абсурда „ Дюнигейт “, техният контракт по тази социална поръчка е преустановен и в предоставен на компания „ Път – 2004 “.

За същата активност с новата компания е записано през 2013 година сумата с към 2 милиона лв. по-малко?! Кое е наложило намаляването на сумата по поръчката и дали тези 2 милиона лв. без Данък добавена стойност към този момент не са изплатени на двамата другари на кмета като задатък по контракта за построяването на улиците в кв. Черно Море “ – да каже прокуратурата. Но пък за сметка на това се вижда, че и в този случай е добре познатата скица, наречена „ Сламен човек “.

Интересно е и друго – че зад ДЗЗ „ Роуд Инженеринг 2010 “ са се скрили двамата притежатели Лъчезар и Станимир, а шефка на това ДЗЗ както и на съвсем всичките им компании, които се занимават със строителство и продажба на парцели по това време, се оказва малоимотната Димитрина Тодорова Димитрова, родена в Димитровград през 1970 година.

Днес същите компании се ръководят от лице на име Георги Климентов от Хасково. Припомняме, че след абсурда „ Дюнигейт “, лъсна и фактът, че Николай Димитров е не запомнил да заявява апартамент точно в Хасково, добит в интервала 2010 – 2011 година.

Защо кметът е не запомнил да се осветли като притежател на хасковския парцел, до ден сегашен не е известно, само че ясно се вижда, че всички шефове на компаниите на Лъчезар и Станимир от тяхното основаване до ден сегашен са точно от този район.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР