Кметът на небезизвестното плевенско село Буковлък започна своя пети мандат.

...
Кметът на небезизвестното плевенско село Буковлък започна своя пети мандат.
Коментари Харесай

Кметът-шериф от Буковлък започна петия си мандат

Кметът на небезизвестното плевенско село Буковлък стартира своя пети мандат. Росен Русанов беше определен още на първия тур на изборите с над 80% от гласовете. Наричат го кметът - шериф, а хората от селото безусловно го поддържат на избори. Той обаче признава, че на всеки избор те продават гласовете си на разнообразни партии.

Повече за Росен Русанов вижте в репортажа на Елиана Димитрова.

Росен Русанов, кмет на село Буковлък: И се блъскаш като Дон Кихот с вятърните мелници в общи линии.
Той постоянно е облечен в камуфлажна униформа и е с револвер на кръста. Ходи на лов за глигани, а в селото с една дума позволява всички разногласия. Наричат го кметът - шериф.
Росен Русанов, кмет на село Буковлък: Те медиите го измислиха това като цяло, тъй като бях служител на реда доста години и си работя повече по този метод.
Росен Русанов бил шест години служител на реда в Буковлък. После още 15 кмет. Самият Буковлък е с повече от 4 000 поданици, 70 %, от които са роми. Третото по величина село в Северна България. Росен споделя, че след 20 години работа към този момент е изтощен.
Росен Русанов, кмет на село Буковлък: Бях на ръба към този момент да се отхвърлям, тъй като доста мъчно се случват нещата, по доста аргументи, най- към този момент, че няма връзка с институциите... Хората, които се появиха, че се кандидатират за кметове видях какво се случва, те бяха четири претендента общо, че това нещо, което е основано ще се съсипе за три дни и айде отначало.
Самите хора от селото основали Инициативен комитет и го сложили пред приключен факт.
Теодора Караманова, село Буковлък: Няма обири, няма сбивания, просто е доста прецизен... Без него мисля, че селото няма да е същото. Гошо Бенов, село Буковлък: Цялото село сме доста удовлетворени от него, си гледа работа доста добре. Един път ми даде пет лв., че самун нямах и дори не ги желае.Митко Караманов, село Буковлък: Няма подобен, няма подобен кмет, доста добър човек, влиза в ситуацията, нямаш дърва докарва ти дърва. Е това е мощен човек, мощен...
И както се споделя, всичко щеше да е наред, в случай че в кацата с мед нямаше и малко катран. Хората от селото постоянно продават гласовете си на избори.
Росен Русанов, кмет на село Буковлък: Основно от огромните политически партии и най- към този момент такива общински съветници, когато са локални избори... Хората са на прага на мизерията... и надлежно за едни избори те гледат на това като един тип субсидиране от ето такива хора, които идват и принудително им бутат пари.
Русанов споделя още, че претенденти за общински съветници давали по 50 лв. на 400 души и си купували поста. А ромите, в това число и тези в секционните комисии, били необразовани и партиите ги употребявали.

Иначе кметът се оплаква от ниския бюджет на селото, споделя и че никой от Плевен не се интересува от проблемите на Буковлък. А дали ще има има идващ мандат? Може би... в случай че хората още веднъж не му разрешат да се отдръпна...
 Двама души са задържани в плевенското село Буковлък за пазаруване на гласове Двама души са задържани в плевенското село Буковлък за пазаруване на гласове
Осем досъдебни производства за пазаруване на гласове са образували от районната прокуратура в Плевен. По обяд двама души бяха задържани в плевенското с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР