Кметът на населената с български изселници община Авджълар в Истанбул

...
Кметът на населената с български изселници община Авджълар в Истанбул
Коментари Харесай

Мъж с ампутирани ръце преплува Босфора

Кметът на обитаемата с български изселници община Авджълар в Истанбул Туран Ханчерли се показа сполучливо в интернационалния маратон за преплуване на Босфора, който свързва Европа и Азия.

Въпреки че е с ампутирани ръце, той преплува Босфора през 6,5-метровия паркур за повторно.

“Много съм удовлетворен и благополучен, че за повторно вземам участие в това съревнование, което е доста значимо, защото дружно с хиляди хора преплувахме Босфора от анадолския бряг към европейския. При това преплуване има и компликации, като течението, вятърът, само че всичко завърши сполучливо. Благодаря на всички участници ", съобщи Ханчерли след награждаването.

Съпругата му бе първата, която го поздрави за триумфа.

And congratulations also to Mr. Turan Hançerli, the Mayor of in the district. He completed the 6Km 33rd Cross-Continental Swimming Race from Asia to Europe today. As you can see, an incredible achievement & a great example to us all.
— FINA President (@fina_president)
На 18 години при злополука Туран Ханчерли изгубва и двете си ръце, само че нещастието не го пречупва. Завършва право в Истанбулския университет и става един от най-търсените адвокати, споделя Нехиде Дениз пред Българска телеграфна агенция. 

На локалните избори преди три години с доста висок рейтинг е определен за кмет на община Авджълар. Той е единственият кмет в Турция с ампутирани ръце.

Маратонът, който се провежда от огромната община на Истанбул, се организира за 34-ти път. Той е единственото плувно съревнование сред два континента. Тази година участваха 2456 плувци от 55 страни.

Дължината на истанбулския Босфор е към 30 км. Максималната широчина в северната част е 3700 м, а минималната - 750 м. Дълбочината в средата на пролива варира от 36 до 124 метра.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР