Кметът на Москва Сергей Собянин нареди на възрастните хора да

...
Кметът на Москва Сергей Собянин нареди на възрастните хора да
Коментари Харесай

Коронавирус: Кметът на Москва нареди на възрастните да си останат по домовете

Кметът на Москва Сергей Собянин подреди на възрастните хора да си останат по домовете и предложи на работодателите да разрешат работа от у дома след внезапно нарастване на инфектираните с ковид в съветската столица, осведоми Агенция Франс Прес.


 Москва с най-вече случаи на ковид от юни
Москва с най-вече случаи на ковид от юни

Днес в столицата са регистрирани 1050 нови случая

Собянин съобщи, че московчани на възраст над 65 година би трябвало да останат по домовете си от понеделник и да пазарят рядко. Разходките извън обаче остават неограничени.

В началото на здравната рецесия кметът наложи строги ограничавания, в това число забрани на възрастните свободно да се придвижват.

" За страдание ние виждаме доста нарастване на броя на доказаните случаи в Москва през последните дни ", разгласи столичният градоначалник в формалния си блок.

Новите случаи в Москва в четвъртък доближиха най-високото равнище от 3 юни. Собянин предизвести, че има " съществено " нарастване на признатите в болница.

Той също предизвести, че е изключително рисково за възрастните хора и тези с хронични болести по едно и също време да се разболеят от грип и да заловен ковид.

" Моля ви да останете по домовете си от 28 септември ", прикани Собянин.

Възрастните са задължени да си останат по домовете, те ще могат да излизат единствено за медицински обзор, до магазина, пътешестване до работа и разхождане на куче.

Собянин сподели още, че тези от рисковите групи би трябвало да работят от у дома или да си вземат отпуск, в случай че е допустимо.

Препоръчвам ви колкото се може повече служащи да работят от у дома , прикани кметът работодателите, които също би трябвало да обезпечат проби за ковид и инспекция на температурата.

Предупреждавайки, че вирусът " към момента не е обуздан ", той прикани московчани да носят маски и ръкавици в публичния превоз и магазините . Това предписание от дълго време е в действие, само че постоянно се нарушава.

" Ние в действителност не желаеме да се връщане към прецизните ограничавания от пролетта. Надявам се, че ще успеем да избегнем това ", разгласи Собянин.

Русия удостовери 1 128 836 случая и съвсем 20 000 умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР