Кметът на Москва Сергей Собянин е поискал от Китай да

...
Кметът на Москва Сергей Собянин е поискал от Китай да
Коментари Харесай

Кметът на Москва към китайците в града: Спазвайте мерките срещу коронавируса

Кметът на Москва Сергей Собянин е изискал от Китай да съблюдава ограниченията в града против разпространяването на ковид, откакто китайското посолство се оплака от несъразмерни и дискриминационни дейности против китайци в съветската столица, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано тази седмица посолството изрази възмущението си от " повсеместнния мониторинг " на китайци в градския превоз в Москва. Оплакването бе изпратено до локалните управляващи, след което изтече в съветски медии.

Собянин отбрани през днешния ден защитните ограничения и прикани посолството на Китай да насърчи своите жители в Москва да се подчиняват на ограниченията за карантина. " Моля ви да приемете с схващане тези нужни ограничения, които целят да попречат на разпространението на инфекцията с ковид ", написа Собянин до посолството, представен от Интерфакс.

От пресслужбата на московското кметство обаче отхвърлиха, че Собянин е писал до посолството в отговор на молбата му да спрат инспекциите на китайци. Заместник-началникът на кметската пресслужба Борис Булай, представен от ТАСС, съобщи: " Писмо с подписа на кмета на Москва не е било изпращано в посолството. Възможно е публицистите да са се възползвали по някакъв метод от работни материали от апарата, само че формален документ в този миг няма ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР