Кметът на Монтана Златко Живков издаде заповед, с която забранява

...
Кметът на Монтана Златко Живков издаде заповед, с която забранява
Коментари Харесай

Без къпане из язовирите в Монтанско

Кметът на Монтана Златко Живков издаде заповед, с която не разрешава влизането във всички язовири, водоеми и канали на територията на общината, оповестиха от администрацията. Заповедта влиза в действие от 1 май и важи да края на септември.

Със заповедта се позволява къпане и плуване единствено в два басейна - на междинното учебно заведение "Отец Паисий " в Монтана и на спортно-атрактивния комплекс "Аугуста ", който се намира на брега на язовир "Огоста ". Собствениците и на двата басейна са длъжни да обезпечат спасители, които да имат документ за дееспособност, публикуван от БЧК.

Кметовете на обитаемоте места, където има водоеми, са длъжни да слагат осведомителни табели за възбраната за влизане в тях за къпане и плуване. Собствениците на по-големите водоеми, взети на концесия, са длъжни през лятото да обезпечат и пазачи, които да предотвратяват влизането на хора в тях.
Контролът по осъществяването на заповедта се разпорежда на кметовете и на кметските наместници в селата. Комисия на общината ще прави от време на време инспекции за нейното осъществяване, допълниха от администрацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР