Кметът на Монтана Златко Живков хвана чука и длетото, за

...
Кметът на Монтана Златко Живков хвана чука и длетото, за
Коментари Харесай

Кметът на Монатана стана резбар за малко /снимки/

Кметът на Монтана Златко Живков хвана чука и длетото, с цел да усети какво е да си резбар. Майсторлъкът е един от четирите, които се показват на алеята на занаятите в Монтана. Тя се организира за шести път и е съпътстващо събитие за празника на града – Деня на Свети Дух на 28 май.
Очаква се в алеята да се включат близо 50 майстори от цялата страна.
„ Новото тази година е павилиона на реставрирани достоверни носии, къщички за птици, направени от кратуни, бижута отлети от стъкло с инкрустирано огледало в него”, посочи Лидия Костова – основател за основаване на креативното място, член на Управителния съвет на Регионалната занаятчийска камара и член на настоятелството на Националната камара.
Накити и аксесоари от сребро и други метали, смола, стъкло, кожа, керамични съдове, резбовани предмети за бита и музикални принадлежности, ръчно направени текстилни кукли, дрехи, железни чанове, тъкани чанти и карета с безконечните чипровски претекстове - всичко това е подредено на павилионите на алеята.
„ Всяка година тя заема все по-голямо място на площада на Монтана, като следващата година, споделя Костова, ще се опитаме да обогатим алеята и с пазар на производителя.”
Организатори са oбщина Монтана,регионална занаятчийска камара и компанията на занаятчия Костова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР