Кметът на Монтана Златко Живков днес чете пред деца в

...
Кметът на Монтана Златко Живков днес чете пред деца в
Коментари Харесай

Кмет, учител и журналист четоха на глас Радичков в Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков през днешния ден чете пред деца в районна библиотека „ Гео Милев”. Поводът бе Международният ден на книгата, който за 14-ти път се отбелязва с маратон на четенето. Тази година събитието е отдадено на 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков и е под мотото „ Децата на Монтана четат “.
Седем възрастни - кметът Живков, основният финансист на общината Силвия Василева, общинският консултант Милена Кирилова, журналистът Светлана Трашлиева, шефът на библиотеката Анелия Иванова, началният преподавател Даниела Данаилова и специалистът от регионална администрация Елена Любенова прочетоха дружно със седем деца от ІІІ „ А” клас от ІV-то главно учебно заведение „ Иван Вазов” описа „ Птича перушина”. Той е един 12-те, които съдържа детската книга „ Ние врабчетата” на огромния публицист Йордан Радичков.
Живков прочете финалът на описа. Той приключва по този начин: „ Ако вие, деца, някъде по пътя си срещнете птича перушина, недейте я отминава. Повдигнете я от земята и я пуснете да полети и тя ще ви бъде доста признателна. Защото една птица може да бъде мъртва, само че перата и са постоянно живи. Недейте отминава нашата птича перушина, деца, недейте отминава загатна на нашия живот, а го съживявайте!
За интернационалният ден на книгата библиотеката в Монтана провежда и други прояви – драматизации, песни, танци, церемониал на приказни воин, куклен спектакъл, викторина. В тях участваха на 200 деца от учебните заведения в Монтана.
От дарителска акция, оповестена за деня са събирани 50 книги с творби за деца. В дните преди Великден част от тях ще стигнат до къщичките за книги в двора на ІV-то главно учебно заведение. Друга част от дарението ще бъда предоставена на обществените домове в града, заяви шефа на библиотеката Анелия Иванова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР