Кметът на Монтана Златко Живков да поиска от държавата имотите

...
Кметът на Монтана Златко Живков да поиска от държавата имотите
Коментари Харесай

Кметът на Монтана иска спортна арена на мястото на старите казарми

Кметът на Монтана Златко Живков да изиска от страната парцелите на старите казарми в града, реши общинският съвет. Според процедурата кметът ще подаде искане посредством регионалния шеф до министъра на районното развиване за безплатно прекачване на парцелите от държавна в общинска благосъстоятелност. Министърът би трябвало да внесе предлагането за гласоподаване в държавното управление.
Старите казарми в Монтана са ситуирани върху осем парцела на обща повърхност към 40 декара. Те са благосъстоятелност на Министерството на защитата и са в категорията обекти с отпаднала нужда. От години постройките се разрушават.
Това е третият опит на кметът Живков пред разнообразни държавни управления за придобиване на терена.
„ Амбицията ни е да изградим там съвременна многофункционална зала с прилежащи терени за спорт навън и затрупан плувен басейн, съобщи Живков. Това е належащо освен за професионалните ни тимове само че и за хората, които интензивно спортуват. Напълно осъзнаваме, че сходно голямо оборудване не можем да осъществим без поддръжката на страната и се надяваме този път да успеем,” добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР