Кметът на Младост Десислава Иванчева не може да бъде отстранена

...
Кметът на Младост Десислава Иванчева не може да бъде отстранена
Коментари Харесай

Според адвоката й Иванчева не може да бъде отстранена преди да е осъдена

Кметът на " Младост " Десислава Иванчева не може да бъде отстранена от служба преди да бъде наказана. Такава теза разви пред " Нова телевизия " юристът й Марин Марковски откакто в сряда прокуратурата в профил от служба Иванчева и заместникът й Биляна Петрова. Повод за това стана заповед на кмета от ареста с дата 21 май, с която тя уволнява един от своите заместници - Румен Русев..

" Съгласно закона, до влизането на присъдата в действие, госпожа Иванчева е почтена. Не могат да я отстранят, до момента в който още няма присъда. Затова, тя си пускаше молби за отпуск. Искаше по някакъв метод да облекчи управлението, само че очевидно това е много мъчно ", разяснява юристът. Посочи, че тя в действителност е подписвала документи от ареста - заповед за премахване и назначение, само че това било за въпреки всичко да има някой заместник-кмет.

" Това, че тя подписала някой да бъде назначен, някой да бъде уволнен, няма нищо трагично, тайнствено. Няма нещо рисково ", сподели още Марковски. Според него Иванчева изрично не е нарушила закона с това си деяние.

Обясни и че Иванчева не е въздействала на очевидци, както твърди прокуратурата, главно тъй като те към този момент са били дали показания.

Адвокатът разгласи и че отстраняването на Иванчева ще бъде обжалвано. " Ние ще пуснем тъжба против отстраняването от служба, само че въпреки всичко тя ще обмисли дали няма да се съгласи, тъй като тя не желае да остане кмет в тази комплицирана обстановка, в която я сложи прокуратурата ", сподели още юрист Марковски.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Разследването против кмета на "Младост " (47)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР