Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей обяви извънредно положение след като

...
Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей обяви извънредно положение след като
Коментари Харесай

Извънредно положение в Минесота след убийство на чернокож

Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей разгласи изключително състояние откакто в града избухнаха всеобщи митинги. Те са провокирани от убийството на чернокожия Джордж Флойд от бял служител на реда. 

Няколко камери демонстрират по какъв начин при задържане на кръстовище служител на реда затиска с коляно врата на Флойд, до момента в който жертвата вика: " Не мога да вдишвам! " и " Не ме убивай! ". Полицаят затиска мъжа няколко минути, след които той издъхва. Убийството взриви спокойствието в града. Вчера голям брой обкръжи полицейската централа в Минеаполис в символ на митинг. 

Въвеждането на изключително състояние разрешава на управляващите да употребяват спомагателни средства за обезпечаване на сигурността на жителите, в това число присъединяване на бойци от Националната армия на Съединени американски щати в поддържането на реда. Местната власт има правото да потърси помощ от прилежащи градове, от щата Минесота и федералното държавно управление. Губернаторът на Минесота Тим Уолс към този момент вкара в града Националната армия. Бойците ѝ би трябвало да оказват помощ „ за застраховане на сигурността и поддържането на спокойствието “.

Фрей изясни, че е заставен да вкара изключително състояние, защото отговорностите му като кмет включват „ възобновяване и поддържане на реда и реда в Минеаполис, понижаване и опит за отбягване на вероятни опасности по отношение на популацията и имуществото, свеждане до най-малко на риска от спирания в работата на градските служби, с цел да се подсигурява работата на локалните управляващи за отбрана на здравето и сигурността на членовете на общността “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР