Кметът на Мездра Иван Аспарухов отговори на сигнал за състоянието

...
Кметът на Мездра Иван Аспарухов отговори на сигнал за състоянието
Коментари Харесай

Мездренчани отписаха гробищните такси, кметът прие предизвикателството за почистване на стария парк /снимки/

Кметът на Мездра Иван Аспарухов отговори на сигнал за положението на старите гробища, съпроводен със фотоси на избуяла растителност, приемайки предизвикването за разчистване на парка до края на месеца.
„ 30 година пребивавам тъкмо против гробищния парк и съм се нагледал на отношението към умрелите. Ще окосим старите гробища. Задайте си въпроса, обаче какъв брой хора заплащат такса „ гробно място “, с цел да желаят различен да почиства. Приемам предизвикването от почитание към умрелите “, разяснява градоначалникът.
Аспарухов посочи, че до 30 юни от такса „ гробно място “ е събрана "огромната сума " от 1 800 лева, а за цялата 2020 година ще постъпят до 3 000 лева
„ Нека тези, които желаят с нищо да се прави нещо, се провеждат за целогодишна поддръжка на гробищни парк и ще им преведа тази сума, с цел да се оправят. Парите не покриват даже една част от заплатите на гробарите и служебните погребения, тъй като не малко са случаите да не се явява никой от околните по умрял и разноските да се поемат от общината “, съобщи кметът на Мездра.
Той благодари на работещите в Оперативна програма „ Чистота “, че се оправят обичайно в тази конюнктура.
„ Разбира се ще намерим трайни решения на този проблем, само че въпреки всичко никой не е стеснен да помогне, най-малко от почитание към тези, които не могат да го създадат. Подавайте сигнали на дежурния телефон в общината, тъй като фейсбук е обществена мрежа, а не е институция. Благодаря на тези, които са разбрали същинския проблем. До 30 август ще бъде обработена остарялата част на гробищния парк “, заключи Иван Аспарухов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР