Кметът на Мариупол заяви, че от началото на руската инвазия

...
Кметът на Мариупол заяви, че от началото на руската инвазия
Коментари Харесай

Над 5 000 души, включително деца, са убити от руските нацисти в Мариупол

Кметът на Мариупол съобщи, че от началото на съветската инвазия в Украйна са починали над 5000 цивилни, в това число 210 деца. Това разкри кметът на Мариупол Вадим Бойченко по време на виртуална кръгла маса на тематика " Политическите и правни последствия от закононарушенията на РФ срещу Украйна ".

" Руските терористични войски хвърлиха няколко свръхмощни бомби върху детска болница, унищожиха един от корпусите на Първа градска болница. Изгоряха живи 50 души. Бомбардираха Драматичния спектакъл, където се бяха скрили към 900 души. Това са единствено няколко образеца на целеустремено заличаване на мирното население на Мариупол ", означи Бойченко.

Руските военни са обсадили пристанищния град, като са прекъснали достъпа до храни, вода и енергийни доставки, до момента в който непрестанно са правили артилерийски и въздушни набези над града.

Общо 4892 души са били евакуирани от Украйна в сряда през филантропичните коридори.

В онлайн обява вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук заяви, че общо 4982 души са избягали от няколко украински града спрямо 3846 души, които са били евакуирани във вторник.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР