Кметът на македонската столица Скопие Петре Шилегов е издал заповед

...
Кметът на македонската столица Скопие Петре Шилегов е издал заповед
Коментари Харесай

Скопие маха кичозните кораби на река Вардар

Кметът на македонската столица Скопие Петре Шилегов е издал заповед за премахването на трите кичозни кораба от река Вардар, които бяха сложени по времето на предходния министър председател Никола Груевски.

Те бяха част от плана " Скопие 2014 ", който " антиквизира " и изцяло промени центъра на града.

Шилегов е изискал да бъде отстранена и основата за " Панорамното колело ", което трябваше да бъде сложено в река Вардар, заяви БГНЕС.

Премахването на корабите и бетонната основа ще коства към 5 млн. евро. Строителните компании, които са взели участие в градежа, ще би трябвало да отстранен корабите. Компаниите ще би трябвало да изчистят и коритото на Вардар, с цел да няма заплаха от нови наводнения.

В същото време стана ясно, че покривите на над 90 на 100 от обектите на плана " Скопие 2014 " са протекли.

От държавното управление в Скопие и прецизираха, че " най-драматично е ситуацията в Държавния списък ", където има същинско наводняване и действителна заплаха за съхранението и опазването на архивите. Поради тази причина държавното управление търси трайно решение за " Държавния списък ".

Проектът " Скопие 2014 " стартира при ръководството на предходния министър председател на Република Македония Никола Груевски. Този план изцяло промени центъра на Скопие, дребният площад в столицата бе посипан с монументи на герои от античността, а редица фасади, в това число на държавната постройка, превърнати в барок. Според разнообразни калкулации " Скопие 2014 " коства минимум 700-800 млн. евро на македонския поданик. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР