Кметът на македонската столица Петре Шилегов премахва един от най-безумните

...
Кметът на македонската столица Петре Шилегов премахва един от най-безумните
Коментари Харесай

Скопие маха “корабите” на Груевски от р. Вардар

Кметът на македонската столица Петре Шилегов отстранява един от най-безумните и комични планове на избягалия някогашен министър председател Никола Груевски от центъра на Скопие.

Шилегов заяви, че са направени всички нужни документи за премахването на корабите от река Вардар в центъра на града, които бяха сложени от режима на Груевски в границите на плана “Скопие 2014”.

Собственикът на кораба има 30 дни за доброволното му унищожаване. Ако това не се случи, общинските управляващи са подсигурили нужните средства за “вдигането на кораба”, който може да провокира наводнения и други катаклизми в града, се споделя в формалното известие от столичната община.

По време на 10-годишното ръководство Груевски похарчи близо 1 милиарда евро за тоталната смяна на града. Той сложи стотици монументи, в това число и “Триумфална арка”, които задушават столицата и унищожават инфраструктурата.

Повечето монументи бяха “излети” в сръбския металургичен цех “Йеремич”, в това число и този на Тодор Александров.

От края на 2018 година Груевски се намира в Унгария, където получи леговище от режима на Виктор Орбан. Той има тригодишна ефикасна присъда.

*Източник: https://bgnesagency.com/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР