Кметът на Мадара е глобен от Агенция „Митници” заради домашна

...
Кметът на Мадара е глобен от Агенция „Митници” заради домашна
Коментари Харесай

Глобиха кмет заради 37 бутилки домашна бира

Кметът на Мадара е санкциониран от Агенция „ Митници” поради домашна бира. Служителите са открили 37 бутилки, предопределени за персонално прилагане. Мъжът твърди, че няма съображение за санкцията и счита да стигне до съда.



Напитката е създадена за персонална приложимост. В директивата на Европейски Съюз ясно е казано, че артикули за домашна приложимост, които не са високоалкохолни, не се таксуват с данък. Хората от организацията желаеха документ за благосъстоятелност на бутилките. Естествено нямам подобен, тъй като даже да съм я купил, никой не си пази касовата записка, описа в ефира на „ Здравей, България” Неделчо Неделчев.

От Агенция „ Митници” изпратиха позиция до NOVA, в която показаха, че производството на бира предстои на данък, за разлика от виното.

Беше ми обяснено, че нямам право да си произведа даже една чаша бира. След инспекцията пуснах заявление за регистрация на самостоятелна дребна пивоварна. Исках да си създавам 200-300 литра годишно. Получих формален отговор, че нямам право на такова нещо, добави кметът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР