Кметът на Ловеч Корнелия Маринова отправи чрез профила си във

...
Кметът на Ловеч Корнелия Маринова отправи чрез профила си във
Коментари Харесай

Корнелия Маринова: Патрулите в Ловеч ще бъдат безкомромисни, ако мерките се нарушават

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова насочи посредством профила си във Facebook прочувствен апел към всички подрастващи в общината. В него тя моли за повече отговорност при спазването на ограничаващите ограничения, наложени за ограничението на разпространяването на ковид.
Ето какво гласи апелът:
Уважаеми съграждани,
Когато следим новините, виждаме по какъв начин из целия свят върви със страшна мощ разрушителното деяние на ковид .
А ние, тук в Ловеч, с едни деца и юношески групи всяка вечер си играем на криеница.
Не, няма да си играем на стражари и апаши! Патрулите ще бъдат безкомпромисни . Защото това не е игра, а опит да се спасим. На някои това може да им се коства забавно занятие, само че то е убийствено рисково.
Няма такава здравна система, която да може да спре разрастването на пандемията , в случай че всички ние не издигнем укрепление против нея. А вирусът се предава посредством хората, които се събират на групи и поддържат връзка без защитни средства.
Това, че не виждаме жертвите, не значи, че сме в сигурност . Това значи, че множеството от нас до момента просто се държим отговорно. Но в случай че болестта плъзне, няма да има избавление.
Обръщам се към тези деца и младежи, които вярно стоят у дома и от терасите следят спрелия живот. И внезапно те виждат по какъв начин други се събират по беседки, в междублоковото пространство или потеглят към най-запустелите места в Ловеч, с цел да се забавляват. Ние да не сме по-глупави, че стоим затворени освен това хубаво време? – питат се те.
Не, тези долу са безотговорни!
Защото всеки един от тях носи риск . Защото няма никаква гаранция, че няма да занесе вируса у дома и да болести хората, които най-вече го обичат.
Обръщам се с голяма молба към родителите:
Навярно чухте от наши водещи лекари за случаи, при които не са разрешили на майка да изпрати своето дете в последния му път. Защото е неразрешено. Защото умрелите от корона вирус си потеглят самичък сами към небето .
Моля ви, упражнете своя наставнически надзор и ги спрете! Децата може и да се поразсърдят, само че това е добре и за вас, и за цялото общество.
Защото знаем - това не е игра, това не е филм, това не някаква матрица, в която всички сме вкарани.
Това е действителна борба с доста жертви, с доста загуби, които ще усещаме дълго откакто преживеем пандемията.
Затова моят зов, към всички, изключително към децата, е – останете си у дома!
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 14 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР