Кметът на Лондон Садик Хан спира рекламата на вредни храни

...
Кметът на Лондон Садик Хан спира рекламата на вредни храни
Коментари Харесай

Кмет забранява рекламирането на храни в обществен транспорт

Кметът на Лондон Садик Хан стопира рекламата на нездравословни храни в публичния превоз. Забраната влиза в действие от 25 февруари 2019 година и обгръща рекламата на храни с високо наличие на сол, захар и мазнини. Тя се отнася както за наземния превоз, по този начин и за метрото, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мярката цели да бъде понижено затлъстяването при децата. По данни на Би Би Си, 40% от децата на възраст 10 и 11 години в Лондон са с наднормено тегло. По този индикатор английската столица държи състезание измежду градовете в Европа.

" Намаляването на рекламата на нездравословна храна ще изиграе своята роля освен при децата, само че и при техните родители, фамилии и настойници, които купуват и готвят храната ", сподели Садик Хан.

Той прикани английското държавно управление също да се включи в битката с този проблем. Кметът на Лондон поде акцията за тази възбрана през май, отбелязвайки, че децата са изключително податливи на реклами, което оказва въздействие върху родителите при избора на храни и питиета.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР