Кметът на Лондон Садик Хан подкрепи кандидатурата на Футболната асоциация

...
Кметът на Лондон Садик Хан подкрепи кандидатурата на Футболната асоциация
Коментари Харесай

Хан подкрепи кандидатурата на „Уембли“ за финала на Шампионска лига през 2023

Кметът на Лондон Садик Хан поддържа кандидатурата на Футболната асоциация на Англия (ФА) за стадион „ Уембли “, който да одобри финала на Шампионска лига през 2023, отбелязвайки уместно стогодишнината от откриването на истинското оборудване.

Новият „ Уембли “, който бе приключен през 2007 и има потенциал от 90 000 седящи места, преди семейства на финала в най-престижния европейски клубен шампионат през 2011 и 2013 – в последния случай това съответства с честването на 150-та годишнина от основаването на ФА. „ Лондон е спортната столица на света и кметът желае да одобри най-големите и положителни събития в града “, показа представител на кмета за Ройтерс.

„ Той е горделив с това, че поддържа кандидатурата на ФА за домакинство на „ Уембли “ на финала в Шампионска лига през 2023. Тогава, ще се навършат 10 години от последния случай, в който Лондон одобри финала в конкуренцията и 100 години от откриването на истинския стадион. „ Уембли “ ще семейства на финалите на Европейското за мъже през 2020 и Европейското за дами през 2021, тъй че приемането и на финала в Шампионска лига още веднъж в Лондон ще означи отличен интервал за спорта в столицата “, приключи представителят.

Крайният период за подаване на кандидатурите за финала в ШЛ през 2023 бе 1 юли, като от УЕФА обявиха, че скоро ще ги разгласят. „ Решението за домакинство ще бъде взето на събранието на Изпълнителния комитет на 24 септември “, споделиха представители на УЕФА за Ройтерс. От ФА отхвърлиха да разясняват дали са изпратили кандидатура за домакинство на финала. Спорът за купата тази година в Шампионска лига ще се организира на „ Олимпийския стадион “ в Истанбул, който е с потенциал 76 761 места, на 30 май 2020. За последно оборудването одобри финала през 2005, когато Ливърпул, настоящият европейски клубен първенец, победил Тотнъм с 2:0 в Мадрид предишния сезон, надигра Милан след осъществяване на дузпи, губейки на почивката с 0:3. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР