Кметът на Лондон Садик Хан обяви днес извънредна ситуация, за

...
Кметът на Лондон Садик Хан обяви днес извънредна ситуация, за
Коментари Харесай

Извънредна ситуация в Лондон заради претоварените с COVID пациенти болници

Кметът на Лондон Садик Хан разгласи през днешния ден изключителна обстановка, с цел да помогне на лечебните заведения в града да се оправят увеличаващия се брой пациентите с COVID-19 поради бързо разпространяващия се вид " Омикрон " на ковид, съобщи Ройтерс.

Предприемането на тази стъпка ще разреши по-тясна съгласуваност сред другите държавни служби, откакто Англия записва през вчерашния ден най-големия дневен растеж на броя на новите случаи на COVID-19 от началото на пандемията.

Хоспитализациите и дефицитът на медицински личен състав се усилват, сподели Хан и добави, че след съвещания е решил заради сериозността на ситуацията да разгласи през днешния ден " изключителна обстановка ".

" Увеличаването на броя на случаите на разновидността „ Омикрон “ в нашата столица е доста тревожно ", добави Хан.

„ Омикрон “ бързо стана преобладаващ, броят на новите случаи внезапно скочи, а броят на приетите в болница още веднъж пораства, сподели още кметът.

Лондон е записал 65 525 нови случая на ковид през последните седем дни, от които 26 418 за последните 24 часа, за които бяха обявени данни.

Хан, който е от опозиционната Лейбъристка партия, разгласи такова изключително състояние и през януари, когато растежът на случаите на COVID-19 заплашваше да претрупа лечебните заведения.

Според последни оценки на „ Омикрон “ се падат повече от 80 % от новите случаи на COVID-19 в Лондон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР