Кметът на Лом Георги Гаврилов заяви, че обмисля сериозно възможността

...
Кметът на Лом Георги Гаврилов заяви, че обмисля сериозно възможността
Коментари Харесай

Община Лом може да напусне ВиК-Монтана, ако не получи подкрепа за многобройните аварии

Кметът на Лом Георги Гаврилов съобщи, че обмисля съществено опцията община Лом да напусне ВиК-Монтана, в случай че ръководсто на водното сдружение не поддържа клона си в Лом за справяне с многочислените повреди в региона на помпената станция край село Добри дол и в град Лом, заяви Българска телеграфна агенция.

Работниците в клона на сдружението в Лом отстраняват по към 30 повреди на седмица без да разполагат с нужната техника и материали, съобщи Гаврилов. Той благодари на хората в клона, че поставят неимоверни старания, работят с неприятно съоръжение и без материали и все пак не са оставили без вода хората в Лом по време на изключителното състояние и борбата против ковид.

Очакват се покачвания на речните равнища

Гаврилов съобщи, че му е пределно ясно, че с цел да се реши до дъно казусът с водата в Лом, е належащо да се доизгради напорен тръбопровод край село Добри дол, който ще коства 500 000 лв.. Необходимо е и още нещо - да се построи 18-километра довеждащ тръбопровод от Добри дол до Лом, за което са нужни 9 милиона лв.. "Давам си сметка, че тъкмо в този миг на изключително състояние не може да се приказва са такива вложения във ВиК-сектора, само че не мога да приема ВиК-Лом да има съществени проблеми с техника и материали. Ако това продължи, ще предложна на Общинския съвет да одобри решение ВиК-Лом да се отдели от "ВиК-Монтана " ООД ", съобщи Георги Гаврилов.

Преди към 15 години от ВиК-Монтана се отдели и ВиК-Берковица, където в този момент цената на водата е по-ниска, в сравнение с в Монтана, въпреки двата града да се зареждат с вода от един и същи язовир "Среченска бара " в Стара планина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР