Кметът на Лом Георги Гаврилов награди за 24 май всичките

...
Кметът на Лом Георги Гаврилов награди за 24 май всичките
Коментари Харесай

Всички 300 учители в Лом получиха награди от общината за 24 май

Кметът на Лом Георги Гаврилов награди за 24 май всичките 300 учители в общината, оповестяват от локалната администрация.

Учителите, 250 от които са в учебни заведения и 50 в детски градини, получават орден "Заслужил преподавател " и почетна грамота във връзка деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Наградите са за безрезервен труд, за принос в образованието и проявена героизъм в спешна обстановка.

Фандъкова: За първи път от век и половина няма празнично шествие по улиците на София

Заради възбраната за осъществяване на всеобщи мероприятия, медалите и грамотите са връчени на педагозите от шефовете на учебните заведения и детските градини, прецизираха от общината в Лом.

В послание към учителите и дейците на културата в община Лом кметът Георги Гаврилов декларира: "Скъпи учители и дейци на културата, най-сърдечно Ви приветствам с най-българския празник, Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност! На 24 май изпитваме заслужена горделивост от делото на Светите братя Кирил и Методий и на техните следовници. Ден, в който отдаваме респект към всички Вас, радетели за нематериалност, съхранили през вековете нашата книжовност и нематериалност. Нека този непрекъсващ пламък на учителите и дейците на културата -днешните будители, да озарява света на словото, на знанието, на образованието и възпитанието на децата, тъй като те, "народе, възродени ", ни въодушевяват "към светла бъднина " да вървим! Честит празник! ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР