Кметът на Костенец Радостин Радев, който бе арестуван в понеделник,

...
Кметът на Костенец Радостин Радев, който бе арестуван в понеделник,
Коментари Харесай

Кметът на Костенец предлагал подкуп на съветник от опозицията

Кметът на Костенец Радостин Радев, който бе задържан в понеделник, е предложил рушвет на общински консултант от опозицията. В подмяна изискал той да гласоподава " за " за решение, което щяло да даде пълномощия на кмета да подпише запис на заповед в интерес на Държавен фонд " Земеделие ". Идеята била по този начин да стартират заплащания по към този момент извоювана социална поръчка на кметството. Заедно с Радев е арестуван притежателят на сдружението реализатор.

Общинският консултант отказал подкупа, само че подкрепил настояването на кмета, изясни зам.-главният прокурор Иван Гешев. Бил подаден и сигнал до антикорупционната комисия КПКОНПИ. От думите на Гешев не стана ясно за какво Радев е предложил рушвет на общинар, който по този начин или другояче го поддържа за въпросното решение. Според Гешев става дума за 30 хиляди лева

" Ако беше от болшинството, нямаше да се постанова да се употребява този мотивационен метод. Това, че в съответния случай общинският консултант е решил, че е в полза на общината и го е подписал не значи, че няма осъществено закононарушение ", изясни Гешев. Той добави, че сходни диалози били водени и с най-малко още един консултант.

Гешев съобщи още, че кметът давал неприятен образец.

" Това е една забавна обстановка, тъй като, в случай че позволите да се пошегувам, този кмет дава неприятен образец на останалите кметове. Обещава, вместо да получава ", сподели прокурорът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР