Кметът на Костенец Радостин Радев беше задържан по разследване за

...
Кметът на Костенец Радостин Радев беше задържан по разследване за
Коментари Харесай

Кметът на Костенец беше задържан по подозрение в корупция

Кметът на Костенец Радостин Радев беше арестуван по следствие за корупция при акция на Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и полицията. Заедно с него е задържан и шеф на комерсиално сдружение. Повод за следствието на Специализираната прокуратура е сигнал на консултант от Общинския съвет в Костенец.


Разследването против кмета на Костенец Радостин Радев е почнало при започване на юни по сигнал,че е, че в качеството си на длъжностно лице е заречен на общински консултант парична сума, с цел да гласоподава по избран метод на сесия на Общинския съвет, като най-вероятно става дума за публични поръчки.

Той беше задържан рано тази заран в къщата му в Костенец, като дружно с него беше задържан и още един мъж - прочут предприемач.

По непотвърдена информация става дума за Ивайло Пашов. Той е притежател и шеф на компания, която се занимава със строителство. Проверява се дали посредством неговите компании е злоупотребявано с пари от публични поръчки. Действията по следствието на Специализираната прокуратура, реализирани със съдействието на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество и столичната дирекция на вътрешните работи не престават както в град Костенец, по този начин в София и селища в област Стара Загора, оповестяват от прокуратурата.
 Кметът на Костенец е разследван поради публични поръчки Кметът на Костенец е разследван поради публични поръчки
Акция на Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и полицията в Костенец. Разследват кмета на града Радостин Радев, за корупция.

Утре се чака да бъдат дадени детайлности по случая.

Радостин Радев 12 години е работил в частния бранш, а по-късно 8 години е бил общински консултант. От 2011 година е кмет на община Костенец,като е определен с поддръжката на Българска социалистическа партия. Хората в Костенец разясниха, че кметът Радев добре се е грижел за града, като приоритет на неговото ръководство били децата.

През целия ден община Костенец остана затворена за жители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР