Кметът на Костенец е обещавал на общински съветници 30 хил.

...
Кметът на Костенец е обещавал на общински съветници 30 хил.
Коментари Харесай

Кметът на Костенец предлагал 30 хилки на общинари

Кметът на Костенец е обещавал на общински съветници 30 хиляди лева, с цел да гласоподават избрани решения в негов интерес, заяви на брифинг през днешния ден заместител основният прокурор Иван Гешев.

„ Това е следващият случай на положително взаимоотношение сред службите. Няма да спра да го дублирам, предвид на това, че българските жители би трябвало да знаят, че службите за сигурност, правораздавателната система в лицето на прокуратурата си правят в множеството случаи добре работата “, сподели Гешев. По думите му това е единственият метод да се отговори на недобросъвестното отношение към прокуратурата и службите и изказванията, че няма никакви резултати от битката с корупцията.

Според Гешев в тази ситуация с кмета на Костенец става дума за досъдебно произвеждане, което от март е под надзора на Специализираната прокуратура. „ Започнало е по информация, подадена от Антикорупционния орган, за данни за корупционно закононарушение “, разяснява още Гешев и посочи, че вследствие на информацията и разбора ѝ, е формирано досъдебно произвеждане. Заместник-главният прокурор разяснява, че в границите на случая са употребявани СРС.

Гешев изясни, че кметът е обещавал сумата от 30 хиляди лева на общински съветници от Общински съвет-Костенец, с цел да гласоподават избрани решения, които са в негов интерес. „ Това е една забавна обстановка, тъй като в случай че позволите да се пошегувам, този кмет дава неприятен образец на останалите кметове. Обещава вместо да получава “, сподели Гешев. „ Допреди два дни това е главният предмет на следствието “, изясни още Гешев.

Той добави, че вследствие на осъществяваните дейности последните дни предметът на действие ще бъде уголемен. „ Единият касае длъжностно заграбване от общинско дружество, вторият случай занемареност “, уточни още Гешев.

Имаме данни, че кметът на Костенец е направил длъжностно заграбване и е показал занемареност, сподели наблюдаващият прокурор Десислава Христова. „ В хода на следствието се натъкнахме на други непозволени дейности. Предстои събиране на доказателства. Става въпрос с изключение на за текста за противозаконното предпазване на муниции, за длъжностно заграбване. Имаме данни, че кметът е изтеглил сумата от 17 хиляди лева от касата на общинско дружество. Имаме данни за проявена занемареност, защото кметът не е упражнил пълномощията си по гаранционни контракти, които са в интерес на общината “, добави Христова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР