Кметът на Киев заяви, че руска безпилотна атака срещу столицата

...
Кметът на Киев заяви, че руска безпилотна атака срещу столицата
Коментари Харесай

Кметът на Киев: Руски дронове атакуваха града отново

Кметът на Киев съобщи, че съветска безпилотна офанзива против столицата през нощта е предизвикала вреди в няколко региона.

" В резултат на вражеската офанзива против столицата и рухването на парчета (от безпилотен самолет) е развалена нежилищна постройка в Соломянски регион ", съобщи в Telegram Виталий Кличко.

В оживения киевски квартал Соломянски се намира интернационално летище.

" В Святошински регион е имало пожар в дърво ", сподели Кличко, като добави, че никой не е умрял или ранен при нападението.

Кореспондент на Агенция Франс Прес е чул минимум три детонации в Киев към 3:00 ч. сутринта (00:00 GMT).

В квартал Голосиевски " елементи от дрон паднаха на детска площадка ", а в нежилищна постройка избухна пожар, оповестиха от военната администрация на град Киев, като прибавиха, че на мястото на случая има служби за незабавна помощ.

По-рано администрацията разгласи паника за набези с дронове и предизвести жителите да останат в убежища.

Южната област Одеса също е била обект на нахлуване с дронове в сряда, заяви районната военна администрация в Telegram, без да дава повече детайлности.

Нападенията се случват ден откакто Русия съобщи, че е свалила вълна от украински дронове, ориентирани към Москва, Крим и кораби в Черно море. Небостъргач във финансовия квартал на Москва беше ударен за повторно в границите на няколко дни.

В понеделник Русия съобщи, че ще ускори ударите си по украинската военна инфраструктура в отговор на нападенията с дронове на нейна територия, за които упрекна Киев.Миналата седмица Русия предприе нощна офанзива с дронове против Киев, като всички идващи дронове бяха свалени./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР