Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи за големи битки, които

...
Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи за големи битки, които
Коментари Харесай

Кличко: Огромни битки се водят на север и изток от Киев

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви за огромни борби, които се водят към украинската столица, съобщи Ройтерс. По думите му става дума за " големи " боеве северно и източно от града.

Областният шеф на Киев Олександър Павлюк съобщи, че съветските войски са се изтеглили от североизточното киевско предградие Гостомел, само че добави, че те към момента са се окопали в Буча, обитаем пункт сред Гостомел и Ирпин. Според Англия украинските сили са си върнали села по пътя, свързващ Киев с обсадения град Чернигов на север.

На югоизток, украинските войски се готвят за нови съветски набези в Донбас, откакто са отблъснали съветската офанзива против Киев, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

По думите му Русия струпва сили покрай обсадения и опустошен град пристанищен град Мариупол на юг, където съгласно публични представители са блокирани към 170 000 души.

Руските бомбардировки на Мариупол са предизвикали вреди на инфраструктурата за най-малко 10 милиарда $, по първични сметки на локалните управляващи.

" Всяко закононарушение, всяко ликвидиране и всеки акт на опустошение, осъществени от агресора, би трябвало да бъдат документирани и предадени на Международния съд на Организация на обединените нации ", съобщи кметът на града Вадим Бойченко, представен от общинския съвет на Мариупол. Общинският съвет на града прибавя в свое изказване, че за документирането на сходни актове ще дава отговор специфична комисия от общински съветници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР