Кметът на Киев Виталий Кличко съобщава, че градът е бил

...
Кметът на Киев Виталий Кличко съобщава, че градът е бил
Коментари Харесай

Руски ракети удариха жилищни сгради в Киев

Кметът на Киев Виталий Кличко оповестява, че градът е бил нападнат с ракети, до момента в който международните водачи осъждат нахлуването на Русия в Украйна.

Според Кличко, три жилищни здания в квартал Печерск са измежду засегнатите, а няколко ракети са били свалени над Киев от системите за противовъздушна защита.

Съобщава се и за удари в Николаев, Чернигов и Запорожие, Лвов на запад и Харков в източната част, оповестиха публични лица.

" В Лвов има детонации ", съобщи кметът Андрий Садовий в изказване в обществените мрежи, призовавайки жителите да останат в убежищата, до момента в който кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че е имало " ракетна офанзива " против града и че информацията за възможни жертви се прецизира. 

Виталий Ким, кметът на Николаев, съобщи, че съветските ракети са били изстреляни на три талази.

В Чернигов губернаторът Вячеслав Чауш предизвести хората да се укрият, като съобщи, че " ракетният удар продължава ".

 

На цялата територия на Украйна е оповестена въздушна паника, в редица области е включена противо-въздушната защита. По данни на украинските медии в столицата на Украйна са чути пет детонации край обекти от сериозната инфраструктура, включително и в централните региони на столицата.

В същото време съветският външен министър Сергей Лавров напусна срещата на Г-20 в Бали. 

Това е първата сходна офанзива от повече от седмица, през което време Русия изтегли войските си от Херсон.

" Русия дава отговор на мощната тирада на Зеленски в Г20 с нова ракетна офанзива. Някой съществено ли си мисли, че Кремъл в действителност желае мир? Те желаят смирение. Но в края на краищата терористите постоянно губят ", написа в Twitter Андрей Ермак, шеф на президентския щаб.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР