Кметът на Киев Виталий Кличко разказа за трагичната и психически

...
Кметът на Киев Виталий Кличко разказа за трагичната и психически
Коментари Харесай

Кличко отбеляза една „трагична и психически изтощаваща“ година на война в Украйна

Кметът на Киев Виталий Кличко описа за „ трагичната и душевен изтощаващата “ година в обръщението си по случай годишнината от началото на войната на Русия против Украйна, съобщи ДПА.

„ Но ние се борим, имаме вяра в себе си и в страната ни. Ето за какво ще преминем всичко и ще победим “, написа през днешния ден Кличко в канала си в „ Телеграм “ и добави видеосъобщение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Докато доста украинци не имаха вяра, че ще има „ варварска война “, стартирана от Русия, Киев се готвеше за вероятно нахлуване, сподели той. „ Доброволците, които участваха в отбраната на територията ни и се причислиха към армията, помогнаха да защитим и опазим столицата си “.

Руските войски напреднаха в покрайнините на Киев, откакто стартира войната на 24 февруари, само че не стигнаха надалеч. „ Киев е сърцето на Украйна, Киев беше и остава цел за Русия, за руснаците и за (руския президент Владимир) Путин “, сподели Кличко в изявление за ДПА в сряда.

В същото време той сподели, че не има вяра Русия да предприеме ново нахлуване против столицата и не счита, че Русия може да завоюва.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР