Кметът на Киев Виталий Кличко призова Германия за допълнителна подкрепа

...
Кметът на Киев Виталий Кличко призова Германия за допълнителна подкрепа
Коментари Харесай

Виталий Кличко призова Германия за допълнителна подкрепа за Украйна

Кметът на Киев Виталий Кличко прикани Германия за спомагателна поддръжка на страната му, с цел да може тя да отблъсне съветските офанзиви. Апелът бе насочен преди предстояща аудиенция на немския канцлер Олаф Шолц в Украйна, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция. В медиите се появиха известия, че Шолц възнамерява по-късно този месец да посети Киев дружно с френския президент Еманюел Макрон и италианския министър председател Марио Драги.

„ Нуждаем се от мощната поддръжка на тримата водачи на най-важните страни, от налагане на наказания и доставка на оръжия “, сподели Кличко пред немския вестник „ Билд “ и още веднъж прикани за още муниции и съвременни оръжия. Киев неведнъж е желал помощ от Германия, само че Берлин се бави с отговора си.

Кличко сподели, че от диалози с военни научава, че обещаните оръжия идват, само че не и в предстоящите от украинците количества. „ Това значи, че ние губим част от територията си, губим животи “, съобщи Кличко.

Според него визитата в Украйна на тримата водачи ще даде повече изясненост за обстановката в Украйна. „ Мисля, че бихте могли да разберете обстановката по-добре, в случай че видите с очите си градове като Буча “, изясни Кличко. „ Вярно, че не е като през март, когато съветските войски таман се изтеглиха от градовете. Но когато тримата държавни ръководители видят ситуацията със личните си очи и беседват с хората, те ще усетят какъв брой е значимо да ни поддържат. С всичко – с оръжия, с пари, с филантропична помощ “, добави той.

В същото време, въпреки да се вижда, че съветските сили се концентрират върху Южна и Източна Украйна, кметът на украинската столица предизвести, че тя въобще не е в сигурност. „ Киев беше и си остава цел “, уточни той.

Руският президент Владимир Путин има искания към всички територии, принадлежали в предишното на страната му, добави Кличко. „ Интересът му не се изчерпва с Киев, нито с полската граница. Той ще стигне толкоз надалеч, колкото му позволим “, предвижда той. „ Войната ще почука и на вратата на германците “, заключи кметът на Киев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР