Кметът на Киев Виталий Кличко каза на жителите на украинската

...
Кметът на Киев Виталий Кличко каза на жителите на украинската
Коментари Харесай

Кметът на Киев призова хората да се запасят с вода, храна и топли дрехи

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели на жителите на украинската столица да се запасят с вода, храна и топли облекла при положение на цялостно спиране на електрозахранването, породено от съветски въздушни удари, и съобщи, че жителите би трябвало да обмислят опцията да отседнат при другари в покрайнините на града, в случай че имат такава опция, съобщи Ройтерс.  

Кличко предизвести, че температурата в домовете може да падне внезапно в случай на " прекъсване на тока и разрушение на инфраструктура и цялостната липса на електричество, водоснабдяване, топлоснабдяване и канализация ".

" Температурата в жилищата може да се разграничава доста от тази на открито ", съобщи някогашният първенец по бокс по време на конгрес по сигурността в Киев, където температурите са към -4 градуса по Целзий.

" Моля хората да се снабдят с промишлена и питейна вода, трайни хранителни артикули и топли облекла ", съобщи Кличко.

След поредност от съветски ракетни удари тази седмица се наложи спешно прекъсване на електроцентрали в няколко украински градове.

Във вторник украинският министър-председател Денис Шмигал съобщи, че Украйна все има 30 % дефицит на електрическа енергия, шест дни след последната огромна вълна от съветски ракетни удари по електропреносната мрежа.

За да се оправят с неналичието на отопление и електричество , управляващите в Киев сътвориха 430 точки за отопление, където хората могат да се стоплят и да презаредят телефоните си, Кличко обаче съобщи, че броят им е непълен за град с население от 3,5 милиона души. " Дори 500 няма да оказват помощ, даже 5000 ще са прекомерно малко ", съобщи той.

Русия твърди, че офанзивите ѝ против жизненоважна инфраструктура са законни от военна позиция и че Киев може да постави завършек на страданията на народа си, в случай че се подчини на съветските претенции, които Москва към момента не е дефинирала. Украйна споделя, че офанзивите, целящи да причинят страдалчество на жителите, са военно закононарушение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР