Кметът на Киев Виталий Кличко говори за заплахите, които получава

...
Кметът на Киев Виталий Кличко говори за заплахите, които получава
Коментари Харесай

Кметът на Киев Кличко е получавал заплахи от офиса на Зеленски за отнемане на украинското му гражданство

Кметът на Киев Виталий Кличко приказва за заканите, които получава от канцеларията на президента на Украйна, откакто подписа отворено писмо с молба да върне поданството на началника на щаба за защита на Днепър Генадий Корбан, оповестява

" Ще ви кажа една загадка. След като подписах писмото, с мен организираха диалог с намек: " Толкова си предприемчив, а към момента не сме се захванали с твоето немско поданство ", сподели Кличко в изявление за Babel.

Той означи, че би бил доста сюрпризиран, в случай че му предложат в подмяна на украинския паспорт, да избира американски или немски избира.

" Наистина прекарах по-голямата част от живота си в Германия и Америка. И имах опция да получа поданство, даже имаше такива оферти, само че за какво? Бях и оставам жител на Украйна, нямам други паспорти ", добави кметът на Киев.

Фактът, че Корбан е лишен от украинско поданство, стана прочут в края на юли. Самият той сподели, че граничарите не са го пуснали в страната и са му лишили паспорта, базирайки се на декрет на Зеленски. Официално този документ не е оповестен, само че медиите настояват, че с изключение на Корбан в него попадат олигархът Игор Коломойски и съпредседателят на партията " Опозиционна платформа - За живот " Вадим Рабинович. След това Корбан се обърна към Зеленски с молба да му помогне да влезе в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР