Кметът на Киев Виталий Кличко атакува украинския президент Володимир Зеленски

...
Кметът на Киев Виталий Кличко атакува украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Кличко скочи на Зеленски за хода на войната

Кметът на Киев Виталий Кличко нападна украинския президент Володимир Зеленски за хода на войната в страната. Това направи той в изявление за швейцарския информативен бюлетин 20 Minuten, което по-късно бе необятно отразено в неделя в Русия и Украйна, оповестява ДПА.

" Хората се питат за какво не бяхме по-добре готови за тази война , за какво Зеленски отхвърляше до дъно, че ще се стигне до това " , сподели Кличко в изявлението, излъчено в събота. Имаше прекалено много информация , която не отговаряше на действителността ", сподели 52-годишният някогашен международен първенец по бокс, обвинявайки президента в " неточности ".

Той прикани за почтеност във връзка с същинската обстановка в Украйна след съветската инвазия.

" Зеленски заплаща за грешките, които направи ", сподели Кличко.

" Разбира се, че можем да лъжем еуфорично нашите хора и нашите сътрудници, само че не можете да вършиме това постоянно, сподели той, като в същото време предложи ясна поддръжка на украинския началник-щаб военачалник че войната е в задънена улица.

" Той сподели истината, сподели Кличко в изявлението. Понякога хората не желаят да чуят истината, само че в последна сметка отговорността носи той. Той изясни и обоснова какво е настоящето състояние. "

Кличко се разгласи срещу политическите игри в Украйна. Не би трябвало да има вътрешен спор в страна, която се бори за съществуването си и заради тази причина той отхвърля да разисква персоналните си проекти и показва поддръжка за Зеленски, сподели той.

" Днес президентът има значима функционалност и ние би трябвало да го поддържаме до края на войната. Но когато войната свърши, всеки политик ще би трябвало да дава сметка за своите триумфи и неточности ", сподели Кличко.

В изявлението само че беше сериозен към отхвърли да даде крилати ракети Taurus с огромен обхват.
 Без да се предава, Зеленски призна за неуспех на контраофанзивата
Без да се предава, Зеленски призна за неуспех на контраофанзивата

Войната на Украйна с Русия навлиза в нов стадий

Войната с Русия е в нов стадий, като упованията са зимата да усложни боевете след лятното контранастъпление, което не съумя да докара до мечтаните резултати заради трайния дефицит на оръжия и сухопътни сили. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред " Асошиейтед прес ".

Въпреки неуспехите обаче той увери, че Украйна няма да се съобщи.

" Вече сме в нова фаза на война и това е реалност. Зимата като цяло е нова фаза на войната ", акцентира Зеленски.

Запитан дали е удовлетворен от резултатите от контранастъплението , той отговори сложно.

" Вижте, няма да отстъпим, удовлетворен съм. Ние водиме война с втората (най-добра) войска в света, удовлетворен съм ", регистрира украинският водач, имайки поради съветските въоръжени сили. Той обаче добави: " Губим хора, за това не съм удовлетворен. Не получихме всички оръжия, които искахме, и за това не мога да бъда удовлетворен, само че и не мога да се окайвам доста ".

Зеленски изрази безпокойство, че войната сред Израел и " Хамас " заплашва да засенчи спора в Украйна, защото конкуриращите се политически стратегии и лимитираните запаси излагат на риск потока от западна военна помощ за Киев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР