Кметът на Казанлък Галина Стоянова и представители на нейния екип

...
Кметът на Казанлък Галина Стоянова и представители на нейния екип
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък направи проверка на три важни инфраструктурни проекта

Кметът на Казанлък Галина Стоянова и представители на нейния екип през днешния ден направиха инспекция на място по осъществяването на три значими инфраструктурни плана, финансирани от фондовете на Европейския съюз.

Те разговаряха на терен с представители на компаниите – реализатори за напредъка на дейностите по плановете.

По плана „ Светът на траките “ – туристически комплекс – атракцион стартира работата по оформянето на макета на древнотракийския град Севтополис, потънал под водите на язовир „ Копринка “. През идната седмица следва начало на работата по доставка и монтаж на елементи от древнотракийския град. Усилено напредват строително-монтажните действия по тематичния ресторант, кафене с приемен център, централната постройка на комплекса и петте къщи за посетители.

На туристически обект „ Оструша “ до дни стартират избавителни археологически разкопки на неолитни жилища, които бяха открити предходната година. Те са ситуирани наоколо до древнотракийската могила. След спирането на строително-монтажните действия през зимата те ще бъдат възобновени за социализацията и реставрацията на културния комплекс.

Галина Стоянова, придружавана от представители на екипа си инспектира на място и построяването на велоалея и рехабилитация по бул. “Никола Петков “. От втори май т.г. се възвръщат дейностите по булеварда, като се чака в границите на месец май да приключат всички строително-монтажни действия: реорганизация на западното платно на булеварда, с съпътстващите тротоарни площи, отделяне на велоалея в източното платно на булеварда, с възобновяване на тротоарните площи от същата страна на булеварда. Проектът ще завърши с полагане на пътна маркировка и ограничаващи знаци за велоалеята. С нейното създаване Кметът Галина Стойнова и нейният екип целят цялостна съгласуваност на велоалеите край Казанлък – от село Овощник до новоизграждания туристически комплекс „ Светът на траките “, ситуиран в землището на град Шипка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР