Кметът на Карлово Емил Кабаиванов се обяви против закриването на

...
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов се обяви против закриването на
Коментари Харесай

Кметът на Карлово брани митническото бюро в областта

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов се разгласи срещу закриването на митническото бюро в Карлово , заяви БНР.

В писмо до министъра на финансите Владислав Горанов той упорства при готвеното през 2019 година преструктуриране на Агенция " Митници ", бюрото да бъде непокътнато.

 Румен Радев наложи несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане Обновена
Румен Радев наложи несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане

Данъкът върху старите коли не значи " замърсителят заплаща ", стимулира се Радев

Припомняме, един от претекстовете за налагане на несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане от президента Румен Радев бе за измененията, които засягат преструктуриране на митниците, без да е променян Закона за митниците.

С промените се предлага превръщане на митниците в териториални дирекции е форма на закриване. Това води до съкращения без предупреждение на висши държавни чиновници, стимулира се Радев.

" Така се ликвидира стабилитетът, който е главен принцип на държавната работа и уволнените се лишават от правосъдна отбрана ", стимулира се президентът.

И измененията, които засягат активността на митниците са направени сред първо и второ четене . Тъй като измененията са разисквани единствено на едно гласоподаване, това също опонира на Конституцията, стимулира се президентът.

Промените в Закона за корпоративно подоходно облагане бяха признати от Народно събрание на 07 ноември 2018 година, а ветото бе наложено на 13 ноември 2018 година

Кметът Емил Кабаиванов е провел среща и с 15 от най-големите компании, ползващи услугите на митническото бюро в Карлово. Представителите на бизнеса също са изразили опасенията си от закриването на митническото бюро.

То покрива територията, с изключение на на Карлово, и на още три общини - Хисар, Сопот и Калояново. Общо над 50 компании и физически лица са негови клиенти . Сред тях е и структуроопределящото дружество Вазовски машиностроителни фабрики (ВМЗ), което създава артикули, свързани с защитата и българската оръжейна промишленост.

Закриването на митницата в Карлово би довело до отрицателни последствия за стопанската система и вложенията в целия район, до напрежение измежду компаниите и жителите и риск то да прерасне в непредвидими форми на митинг, се споделя още в писмото на кмета Емил Кабаиванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР